Oscar Riezebos

Tekeningen, schilderingen, grafiek en objecten

De maker

Ik ben een autodidact en maak sinds de jaren ’80 tekeningen, grafiek en schilderingen. Recentelijk zijn daar twee dimensionale objecten bijgekomen. Ik heb diverse cursussen gevolgd bij De Uitwijk, Artibus en Kade ateliers in Utrecht. Ook heb ik langdurig modeltekenen gevolgd bij de Key en Stok om mijn waarnemingsvermogen te oefenen. Gaandeweg ben ik van een expressieve figuratatieve stijl over gegaan in steeds abstracter en minimalistischer werk.

In mijn werk zoek ik niet naar de verbeelding van een zichtbare werkelijkheid. Ik vind het interessanter om het te vergelijken met de willekeurige ordening van bomen die je in een bos kan vinden. De plaats en lengte van de bomen hebben geen diepere betekenis, toch kan je als wandelaar geïnspireerd raken door de kalme, vanzelfsprekende ordening van het bos.

De verbinding met de menselijke hand is voor mij essentieel, daarmee vangt het kunstwerk de vibratie van het leven. Ik maak graag gebruik van materialen die ooit zelf leefden of een lange historie hebben. Materialen die zelf kleine afwijkingen hebben, een braam of een ruwe, vezelige huid. Ik onderzoek hoe deze materialen, texturen en structuren gecombineerd en geoordend kunnen worden en daarmee een nieuwe zeggingskracht krijgen.

© 2024 Oscar Riezebos